Συχνές ερωτήσεις 

Τι ηλικίες παιδιών αναλαμβάνετε;

Έχω εκπαιδευτεί να εργάζομαι θεραπευτικά με παιδιά και νέους 0-25 ετών, καθώς και τους γονείς ή πρόσωπα φροντίδας τους. 

Μπορεί ο ένας από τους δύο γονείς να μην γνωρίζει ότι το παιδί κάνει ψυχοθεραπεία;

Η γονική μέριμνα αποτελεί τόσο δικαίωμα όσο και υποχρέωση των γονιών ενός παιδιού.

Όταν ο θεραπευόμενος/η είναι ανήλικο άτομο, απαιτείται συναίνεση για την θεραπευτική παρέμβαση από όλα τα πρόσωπα που έχουν γονική μέριμνα για το παιδί. 

Είναι απόρρητες οι συνεδρίες; 

Οι συνεδρίες διέπονται από αυστηρή εχεμύθεια και εφαρμόζονται μια σειρά από μέτρα για να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητά σας (δείτε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Συμφωνούμε από την αρχή ότι όταν ένα ανήλικο παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο, ή εμπλέκεται σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, το απόρρητο παρακάμπτεται και οι γονείς ενημερώνονται για να διασφαλιστεί η ασφάλειά του. 

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία; 

Οι συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά.

Στη σπάνια περίπτωση που η συνεδρία καθυστερήσει να ξεκινήσει με ευθύνη της θεραπεύτριας, τα λεπτά καθυστέρησης συμπληρώνονται στην ίδια ή σε επόμενη συνεδρία. Αν αργήσετε με δική σας ευθύνη, η ώρα καθυστέρησης δε συμπληρώνεται και η συνεδρία λήγει κανονικά.

Η συχνότητα των συνεδριών ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα την ίδια μέρα και την ίδια ώρα της εβδομάδας. 

Πόσο κοστίζει μια συνεδρία;

Το κόστος των συνεδριών διαφέρει ανάλογα με την παρεχόμενη υπηρεσία.

Προσφέρω μια τηλεφωνική συζήτηση 15 λεπτών άνευ κόστους όπου μπορείτε να συζητήσετε μαζί μου το αρχικό σας αίτημα ή τις ανησυχίες σας, και να σας προσφέρω περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους θεραπευτικής παρέμβασης και το κόστος αυτών. 

Έχει πρόσβαση το γραφείο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες;

Το γραφείο είναι δυστυχώς δύσκολα προσβάσιμο σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω σκαλοπατιού στην κεντρική είσοδο του κτηρίου και λόγω στενότητας του ανελκυστήρα. Καταβάλλουμε προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και σας προτείνω να συζητήσετε τυχόν ερωτήματα μαζί μου, ώστε να διερευνήσουμε μαζί πώς μπορεί να διευκολυνθεί η πρόσβασή σας στις υπηρεσίες μας. 

Τι γίνεται αν πρέπει να ακυρώσω μια συνεδρία;

Οι συνεδρίες μπορούν να ακυρωθούν έως 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα, διαφορετικά χρεώνονται κανονικά. 

Οι συχνές και μη συμφωνημένες ακυρώσεις συνεδριών δεν ενδείκνυνται και μπορεί να δυσχεράνουν την έκβαση της ψυχοθεραπείας, αφού διαταράσσουν τον ρυθμό της θεραπείας και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη εμπιστοσύνης. 

Τα προγραμματισμένα διαλείμματα στην ψυχοθεραπεία συνήθως συμπίπτουν με τις σχολικές γιορτές και αργίες.

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε τη συνεδρία σας μπορείτε να το κάνετε είτε τηλεφωνικά είτε στέλνοντας email στο psychotherapy@elenichourdaki.com